Profiel

Annette Bronkhorst, orthopedagoge en gezinsbegeleidster (videohome en cognitieve gedragstherapie)

Direct na mijn afstuderen in 1992, ben ik gaan werken bij een grote instelling voor kinder- en jeugdpsychiatrie. Daar heb ik veel ervaring opgedaan met kinderen (0-18 jaar) die ontwikkelings- en gedragsproblemen hebben en de invloed daarvan op het gezin.

Sinds 2004 werk ik bij ‘het jonge kind-team’, en bestaan mijn taken o.a. uit diagnostiek en behandeling : het geven van oudercursussen en ouder-kind trainingen; individuele behandeling van kinderen met ontwikkelingsproblematiek ; schoolobservaties ; psycho-educatie en ben ik  werkzaam als videohome trainster en gedragstherapeutisch medewerker  bij verschillende  teams van Accare. Ik richt mij met name op kinderen met ontwikkelings- en gedragsproblemen, hechtingsproblemen, sociaal emotionele problemen en eetproblematiek . Dit doe ik in nauwe samenwerking met de ouders, maar heb ook individuele contacten met kinderen.

Naast bovengenoemde werkzaamheden bied ik Ouder & Kindbegeleiding vanuit mijn eigen praktijk in Groningen en omgeving.Tijdens mijn begeleiding maak ik veel gebruik van gedragstherapeutische technieken. Ik heb hiervoor een  opleiding gevolgd CGTW ( cognitief gedragstherapeutisch werk) bij de VGCT. Ik werk intensief samen met ouders maar geef ook individuele begeleiding , o.a. aan kinderen met angstproblematiek. Ik kom het liefst thuis, maar kan ook gebruik maken van een praktijkruimte in Groningen.

Sinds 2009 werk ik samen met de Kinderpraktijk Groningen. Ik ben daar als gedragswetenschapper betrokken bij de begeleiding van kinderen met overgewicht en hun ouders.